La Nova Escola Catalana neix amb la intenció de recuperar i fer reviure el patrimoni i llegat de les antigues escoles d’estudi jueves catalanes, des de les quals la veu de la Torah sorgia amb màxima esplendor de la mà dels nostres rabins de beneïda memòria.
També, de forma paral·lela, és un dels nostres objectius estudiar i donar a conèixer què va passar amb el judaisme català a partir del 1391: què en fou dels que marxaren i què en fou dels que es quedaren.
D’aquesta manera, la NEC pretén ser un pont entre el passat i el futur del judaisme català, posant especial èmfasi, com no pot ser de cap altra manera, en el nostre present.
Tot i que encara no disposem d’un lloc estable on desenvolupar les nostres activitats, intentem donar vida i utilitzar recursos preexistents a la ciutat de Barcelona, sobretot donant ús a diferents edificis situats al barri gòtic de Barcelona, i a totes aquelles instal·lacions relacionades d’una manera o altre amb la vida jueva medieval barcelonina.
Comptem per aquest nou emprendiment amb professionals especialitzats en diferents àmbits de la cultura i el patrimoni, com ara lingüistes, filòlegs, historiadors, així com amb professionals en l’àmbit jueu en la seva faceta religiosa i litúrgica.
La Nova Escola Catalana, a part de donar a conèixer el patrimoni jueu català, també pretén ser un centre de promoció de bones relacions amb la resta de la societat catalana, amb un intercanvi permeable i permanent en ambdues direccions, que pugui contribuir de manera clara i incipient en el coneixement mutu de les nostres respectives realitats.
La Nova Escola Catalana pretén ser un lloc de recuperació i memòria de la tradició jueva catalana, adaptant-la de manera curosa i respectuosa al segle XXI, donant resposta a les necessitats actuals dels jueus catalans i a tots aquells interessats pel nostre llegat.
Benvinguts a casa!

1 Comment

  • Vicent

    Soc Valencià i soc ben conten que les tradicions jueves de l´Ántic Regne d´Aragó ,de Valencia del Principat i les Illes siguen conegudes , com la resta dels meus cociutadans es ben probobable que per la meva sang correga sanc jueva .
    La Historia no demostre que ele èrros no es puguen repetir pera també es conegut que la ciência els deu tenir en compte si es vol conèixer la realitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.