Dos cops al dia acostumem a dir el Xemà, recordant i proclamant  la unitat i la unicitat de Déu. Veient els fets com es succeeixen davant els nostres ulls en aquests darrers dies, potser caldria, també, tenir molt present que el poble d’Israel és un.

Separar el poble d’Israel fent diferències entre aquells jueus que vivim a Israel i aquells que vivim fora d’Israel, no ens pot portar més que major divisió i major confrontació, fets que seran aprofitats, sens dubte, per aquells que sí que diferencien cínicament entre l’antisemitisme diaspòric  i el vell odi disfressat contra l’Estat d’Israel.

Com llegiem aquesta setmana, “potser el preu a pagar per la supervivència de l’Estat d’Israel i els jueus d’occident és que l’un serveixi per a discriminar l’altre. Perquè no és que es boicotegi als jueus per castigar a Israel. Es boicoteja Israel per castigar els jueus”.

Tinguem clar que som un poble i que, en el Poble d’Israel, tots som garants de tots.

Xabat Xalom!

Nova Escola Catalana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.