Durant el mes de Tamuz comencem a preparar-nos interiorment per al període anomenat “Ben haMetzarim”, que són les tres setmanes que van entre el 17 de Tamuz i el 9 del mes d’Av, data de la destrucció del Temple de Jerusalem.

L’any 5780, a mode d’estudi i reflexió, la Nova Escola Catalana ha preparat un Cicle de conferències sobre la Destrucció-Construcció del Temple de Jerusalem.

La primera va ser al vespre del passat dilluns 30 de Sivan (22 de juny). Hil·lel Fuentes començava el cicle amb “Cap a la construcció del Temple”, revisant algunes de les raons per les quals, segons la tradició, es van destruir no només els dos Temples, sinó també el Mixkàn, i cap a on caldria anar per aquesta “construcció del Temple”.

El següent dijous 3 de Tamuz (25 de juny), el rabí de la Comunitat Israelita de Barcelona, Daniel Askenazi, ens explicava els paral·lelismes entre quatre situacions que s’esdevingueren el 17 de Tamuz i la situació actual, amb algunes pistes de com superar-les per tal de construir aquest Temple a l’interior.

Podeu veure les dues gravacions, i us convidem a la propera, el dimarts 8 de Tamuz (30 de juny al calendari gregorià), on es presentarà el darrer libre de David Aliaga, “Tres maestros que regresan a Jerusalem”. Per registrar-vos-hi, feu click en aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.