Avui són per l’Omer tres dies
L’harmonia en l’amor


Cal que hi hagi harmonia en l’amor. No pot existir un amor senes equilibri. Puc estimar a tots quan he assolit el meu propi equilibri personal; si no tinc aquest equilibri que em permet Tiferet, pot ser que estimi desequilibradament. Recordem que, en certa mesura, l’amor és una distorsió de la realitat que vivim. Quan una persona estima a una altra, no pot veure-la en la seva veritable essència. És per això que ens cal equilibrar l’amor, perquè sigui correcte. Cal que estimem una realitat concreta, no podem estimar una il·lusió producte de la nostra imaginació. Tampoc no podem esperar que els demés ens estimin, per a estimar-los: cal que estimem per la bellesa mateixa de l’amor. L’amor ha de ser controlat per la restricció de guevurá, però s’ha de construir com un element de l’harmonia. La bellesa de l’amor és la solidaritat. Estimo quan puc compartir la
vida, que és l’essència de Tiferet

En aquest dia de l’Omer he de desenvolupar la solidaritat amb qui ho necessita. No solament donar amor com a sentiment, sinó posar l’amor en acció. L’harmonia s’assoleix amb la solidaritat envers l’altre. Estimo perquè puc compartir. L’equilibri de l’amor és el compromís de compartir amb l’altre. Existeix l’amor sense compartir amb l’altre? Per assolir la veritable bellesa de la vida, tot amor ha de ser compartir. Cal que exerciti l’amor en la realitat de l’harmonia, un amor que no està equilibrat em destrueix, i no aconsegueix construir res.


Text: Mario Sabán, en Sod 22/El Secreto, Ghione Impresores, Buenos Aires, 2011 (trad. Lucía Conte).
Fotografia: Yohanan Martín-Montérdez ben Abraham, 2019.

1 Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.