RAOLES DE COL-I-FLOR I CARROTA

Recepta per a la festa de Khanukà
Ingredients:
  • 1/4 de col-i-flor
  • 2 carrotes
  • 1 ou
  • 3 cullerades de sopa de farina de blat, torrada
  • 3 cullerades de sopa de farina d’ametlla, torrada [opcional]
  • 2 cullerades de sopa d’ametlla picada [opcional]
  • sucre llustre
  • oli d’oliva
  • sal i pebre negre

Preparació:

Tot primer, rentem la col-i-flor bo i āinant per gruga [verificant-hi l’absència d’insectes]. Tot seguit, trossegem la col-i-flor tot emprant un raspador o bé un ganivet fins a tant que obtindrem una consistència similar a la del cuscussó [“migas”]. Rentem les carrotes i les raspem.  A continuació aprevenim una paella amb un raig d’oli d’oliva al foc i hi sofregim la carrota i el cuscussó de coliflor fins a tant que perdran la retjor [la duresa]. Tot seguit, hi afegim l’ametlla picada, si ho volem.
Dins una altra paella torrem la farina tot remenant sense aturar-nos perquè la farina no prengui una color excessivament rossa. A continuació posem la farina torrada i la verdura sofregida tota junta dins una escudella i ho barregem amb l’ou. Salpebrem la mescla a gust nostre.
Ara, dins una paella amb oli d’oliva abundant i roent —però que no fumegi pas— hi posem cullerades de la mescla perquè formin una raola [una croqueta esclafada] cadascuna. Altrament, podem tallar la mescla amb els talla-galetes que desitgem per a fer raoles amb forma de Maguèn David [estel de sis puntes], de sevivon [baldufa], de cor, de peix, de khamsa [mà] o de khanukà [khanukià, canelobre de nou braços] i d’aquesta manera fer que les nostres raoles siguin més originals i divertides. Quan les raoles hauran agafada coloreta per totes dues bandes, les retirem sobre un paper absorbent.
Recomanem que empolsimeu les raoles de col-i-flor i carrota amb sucre llustre abans de servir-les, car hi dóna un toc especial que fa que el contrast de gusts sigui molt i molt bo!
Khanukà Sameakh i bon prou nos faça!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.