(Comentari de la paraixà setmanal de Nissan ben Abraham per a la comunitat mallorquina.)

El Món en què vivim és complicat, per definició. Mai tindrem les coses ben endreçades, a priori. Sempre hi ha d’haver problemes, malentesos, malifets, torts i esclafits.

Més mal d’entendre és quan veïem que el Creador mateix se’n fa sevir d’aquests maldrets, justament, per dirigir aquest món cap a la fita que li va imposar a la creació.

A la nostra paraixà de Toldot podem veure com Iaacov justament ha de ‘fer trampes’ per tal d’aconseguir la primogenitura i més tard la benedicció. Com així no ho pot fer al sen endret!?

La resposta és molt profunda. Si les coses se fessin sempre a priori, hi hauria molta de gent que diria que “això no és per a mi”,  que és massa complicat, que el nivell és massa alt. Quan ens enreden amb camins torts, amb malentesos i malifets, podem veure que no hi ha nivell ínfim, que tots hi poden participar, que no hi ha excusa que valgui. Tots hi queden engrunats, vulguis que no.

També vol dir que, al cap i a la fi, sempre hi ha un bessó bo dins la clovella més xereca, i tot el problema és com rompre la clovella sense malmenar el bessó.

Xabat Xalom!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.